Babymassage, een aanrader voor elke ouder met pasgeborene!

Afgelopen lente ben ik moeder geworden van een geweldige zoon. Al vrij snel kreeg dit mannetje een Stadspas. Maar wat heeft een baby nou aan een stadspas? Ik ben op de site gaan kijken bij de aanbiedingen met groene stip, en ja hoor! Er worden activiteiten aangeboden speciaal voor baby’s. Al snel las ik over de cursus bij BaoBao babymassage. De cursus bestond uit vier lessen die op woensdagmiddag werden gegeven.

De eerstvolgende maand kon ik al met mijn zoontje Julian terecht, die inmiddels bijna drie maanden oud was. Thuis had ik wel eens geprobeerd om Julian na het badje te masseren; dit had ik namelijk bij mijn oudste zoon ook gedaan en dat was altijd een groot succes. Julian is echter een totaal andere baby. Aanrakingen die wij als ontspannend ervaren, bleken voor hem aanleiding om de hele buurt bij elkaar te brullen en al snel gaf ik het op. Ik dacht dat hij gewoonweg niet was gemaakt voor een massage. Ik was dus niet alleen enthousiast maar vooral nieuwsgierig naar de cursus.

Voel je kind aan
We werden met een warm ontvangst ontvangen en het was meteen al supergezellig om de andere deelnemende moeders te leren kennen. Eén ding hadden we immers al gemeen: we hadden allemaal een pasgeboren baby en dus veel gespreksstof, wat de sfeer enorm ten goede kwam. Juf Anita gaf tijdens de introductie van de eerste les direct aan dat het normaal is dat je baby de massage in eerste instantie niet als fijn ervaart omdat alles nog nieuw is. “Voel je kind dus goed aan en stop wanneer hij of zij het als niet prettig ervaart en troost of voedt hem of haar te allen tijde wanneer dit nodig is. Ondertussen gaat de les gewoon door.” Deze woorden waren voor mij behoorlijk geruststellend aangezien ik een zoon heb met nogal een luid volume op gebied van krijsen en brullen.

Goede en handige tips
Al snel stapten we over naar het praktijkgedeelte van de eerste les. We gingen in een halve kring zitten en kregen allemaal een eigen matje met ligkussentje voor je kleintje. Zoals ik van te voren had verwacht, vond Julian het drie keer niks. En dat liet-ie vrij snel horen. Dus pakte ik hem op en knuffelde hem. Ondertussen lette ik goed op want de juf had echt een heleboel goede en handige tips.

Eenmaal thuis ben ik voorzichtig dagelijks indirect gaan oefenen, zodat hij aan de aanrakingen gewend zou raken. Een week later ging het al stukken beter! De juf gaf aan: alles wat nieuw is, is enorm spannend voor een baby. Elke week ging het met grote stappen de relaxte kant op.

Inmiddels hebben we de gehele cursus achter de rug en masseren we dagelijks na het badritueel. Julian vindt het heerlijk!