Over BaoBao

anita

Anita de Roode

BaoBao babymassage is opgericht door Anita de Roode. In 1982 is Anita afgestudeerd als fysiotherapeut. In die beginjaren maakte zij bij toeval kennis met de zwangerschapseducatie en heeft ze enkele jaren pré/ en postnatale educatie (“zwangerschapsgymnastiek”) gegeven. De belangstelling voor zwangerschap en bevalling is toen gewekt.

Binnen Anita’s werk als fysiotherapeut in de particuliere praktijk is zij zich begin jaren negentig gaan specialiseren in het behandelen van zwangeren en jonge moeders met bekkenklachten. Ook heeft Anita zich in die tijd verdiept in bekkenbodemproblematiek. Ze merkte hoe fijn ze het vond om met zwangeren en jonge moeders te werken, en werd steeds meer gefascineerd door zwangerschap en moederschap.

Toen de dochter van Anita in 1996 werd geboren, kreeg ze van een vriend een boekje over Shantala babymassage. Ze is dit bij haar eigen dochter gaan uitproberen en werd geraakt door het plezier dat zij daar beiden aan beleefden.

In de loop der jaren heeft Anita haar kennis en vaardigheden op het gebied van zwangerschapsbegeleiding en zwangerschapsgerelateerde klachten steeds verder uitgebreid. In 2007 heeft ze aan de YVLO de opleiding ZwangerFit gevolgd. Sinds die tijd is Anita erkend ZwangerFit-docent en sinds begin 2009 geeft ze zwangerschapscursussen voor  “Rondom de Geboorte” te Amsterdam.

Voorbereiding

“Doordat ik de deelneemsters aan de cursussen ook na de geboorte met hun baby’s weer terugzie in de ‘post-cursus’, is bij mij het idee ontstaan, behalve voor de moeders, ook iets voor de baby’s te gaan doen.”

“Ik heb eerst een cursus ‘babymassage’ gevolgd bij de YVLO, en ben mij vervolgens verder gaan specialiseren bij de ‘Massage Academie’. Ik mag mij inmiddels gecertificeerd docent Shantala-massage noemen en ik heb al vele ouders individueel en in groepsverband de massagetechnieken mogen bijbrengen. Mijn deskundigheid houd ik bij via het Licentieprogramma van de ‘Massage Academie’.”

“Ik beleef enorm veel plezier aan het begeleiden van ouders bij het leren masseren van hun kindje. Ik zie ook hoeveel goeds het oplevert voor de kleintjes en hun ouders en ik kan niet wachten om het met jou en je baby te delen!”

Anita de Roode

Babymassage Amsterdam Oud West

Gecertificeerd babymassage docente:
licentie Shantala massagedocent
Certificaat Massage Academie
Certificaat Babymassage YVLO

Anita de Roode is lid van de Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD). www.shantala.nl

Anita de Roode is als fysiotherapeut BIG-geregistreerd en heeft een eigen AGB-code. Dit betekent dat sommige zorgverzekeraars de cursus of workshop geheel of gedeeltelijk vergoeden (vanuit de aanvullende verzekering).

massage_academie_licentielogo_docent_babymassage